Steno Diabetes Center Copenhagen 
Nordeuropas største og mest moderne diabetescenter

I 2016 bevilligede Novo Nordisk Fonden tæt ved 3 milliarder kroner til etablering af et nyt specialiseret center for behandling af diabetes. Steno Diabetes Center Copenhagen har kapacitet til at behandle mere end 11.000 mennesker årligt og er placeret i en helt nye bygning i forbindelse med Herlev Hospital. 

Som besøgende oplever man en meget venlig og imødekommende atmosfære i de smukke lyse lokaler. Med inddragelse af lyst træ og beton i arkitekturen, har arkitekterne trukket en klar reference til det nordiske landskab. Linjerne er smukke og enkle. De store vinduer lader blikket vandre ud til åben himmel og atriumgårde, hvor stier snor sig gennem grønne arealer. I det hele taget er der højt til loftet, og naturen spiller en stor rolle i opførelsen af centeret for netop at skabe velvære og ro for patienter og besøgende.

SafeExIT A/S har, som underleverandør til installationsfirmaet Wicotec A/S, leveret flugtvejsarmaturer til alle fælles arealer både ude og inde samt til parkeringskælderen. Med respekt for arkitekturen er der valg forskellige armaturer alt efter hvor de skulle monteres.

For at understrege den moderne, lette helhed i arkitekturen, er flugtvejsskiltet Crystalway anvendt i alle indendørs fællesarealer. Skiltet udmærker sig ved at have en transparent ramme i glasklart akryl. 

Udendørs stilles der lidt andre krav til flugtvejs henvisninger, hvorfor det vejrbestandige armatur RIMO er anvend her. RIMO flugtvejsarmatur er fremstillet i børstet rustfrit stål, piktogrammet er planforsænket så armaturet fremstår stramt, moderne og enkelt - designet til at tåle vind og vejr. RIMO er monteret i atriumgårdene og på det store udendørs fællesareal. RIMO skiltet er også anvendt på Cityringen M3.

I Parkeringskælderen er anvendt standardarmaturer type Sirios og type NexiTech.

Èt varenummer med mange muligheder
Flere af de produkter, der er anvendt i dette projekt fås både med indbygget batteri og for central forsyning

Bæredygtighed
Længere levetid betyder lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger
I designfasen har der været fokus på at reducere materialeforbrug og energi. Korrekt dimensionering af de enkelte komponenter betyder ikke bare mindre materiale, men også længere levetid. Længere levetid betyder lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger, og dermed i sidste ende en økonomisk fordel for dig.

I SafeExIT er vi specialister indenfor sikkerhedsbelysning. Vi har oparbejdet en stor erfaring i at projektere både store og små opgaver, og derfor er vi repræsenteret i mange nationale og internationale anlægsbyggerier.

Vil du høre mere om hvad SafeExIT kan gøre for dig? Kontakt os på kontakt@safeexit.dk

 

Steno Diabetes Center Copenhagen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Mikkelsen Arkitekter og med STED By- og landskab som landskabsarkitekter. 

 

Brug for hjælp?

Kontakt vores tekniske afdeling her